Skip to content

over
bluedesk crm

Over Bluedesk crm

De blueprint voor groei.

Wij vinden dat CRM moet bijdragen aan groei. Je organisatie groeit als je meer rendement haalt uit klanten of donateurs. Laat je CRM-oplossing voor je werken. Hoe richt je de commerciële processen optimaal in? Hoe krijg je een centraal klantbeeld? Wat wil jij weten en hoe wil je kunnen sturen om relatiegericht te kunnen werken?

Wij tekenen samen met jou de blueprint voor groei, zodat je de juiste CRM-oplossing kiest en implementeert. Als profit-organisatie werk je zo aan meer omzet en meer tevreden klanten die enthousiast over je praten. Als non-profitorganisatie werk je aan meer impact en meer trouwe donateurs en vrijwilligers die het goede doorgeven. Zo groei je.

BD-Groei
BD-CEO-working

groei tot experts

CRM-experts sinds 2002.

We werken ook aan onze eigen groei. Sinds 2002 helpen we MKB, grootbedrijf en non-profitorganisaties met complexe CRM-vraagstukken. Wat de puzzel ook is, wij maken hem samen met onze opdrachtgevers. Daarom is onze eerste stap: samen een blueprint maken van je bedrijfsprocessen. In de samenwerking die volgt zetten we graag een stap extra. We hebben een natuurlijke drive om in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers vooruit te gaan. We betrekken jou en je collega’s vanaf de eerste kennismaking bij het keuzetraject en leggen zo een sterke basis voor een CRM-oplossing die voor jullie werkt.

Service Studio

Support van onze Service Studio.

Onze eigen Service Studio is er om elke werkdag alles uit je CRM-oplossing te halen. Van het inrichten en aanvullen met nieuwe functionaliteiten tot het oplossen van issues; laat je CRM-systeem optimaal werken met ons technische en functionele beheer.

  • Nederlandstalige helpdesk voor al je CRM-vraagstukken
  • Gecertificeerde medewerkers voor jouw CRM-oplossing
  • Je eigen klantportaal (Blue for you): aanmelden, bijhouden en afhandelen van tickets
BD-Processen

Team

Wij zijn Bluedesk CRM.

We hebben alle specialisten in huis om de CRM-oplossing te bieden die het best bij je organisatie past: van advies tot implementatie en beheer.

Lars Spruijt

Managing Director

Samen met Michiel vorm ik de directie van Bluedesk CRM en ben ik in mijn rol als directeur eindverantwoordelijk voor Verkoop, Marketing, Business Development en Partnerships.

Michiel Vink

Managing Director

Samen met Lars vorm ik de directie van Bluedesk CRM waarbij ik verantwoordelijk ben voor de afdelingen consultancy en service studio. Daarnaast run ik samen met Daniëlle de administratie.

Daniëlle Rutten

Office Manager

In dit team heb ik de functie van Office Manager. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit administratieve taken en daarnaast ondersteun ik Michiel en Lars

Stef Groenendaal

CRM Consultant

Als CRM consultant ben ik de verbinder tussen onze klanten en het Bluedesk CRM ontwikkelteam.

 

 

Stefan de Rijk

CRM Consultant

Bij Bluedesk CRM ben ik sinds 2015 werkzaam als consultant CRM. In de jaren voor deze functie was ik werkzaam in diverse commerciële en projectmanagement functies.   

Bart Floren

CRM Consultant

Als Technisch CRM consultant ben ik verantwoordelijk om Aurea CRM klanten te helpen hun klantprocessen te optimaliseren en te digitaliseren.                                                            

Frederic Jacobs

Applicatie Specialist

Na mijn studie heb ik mezelf aangeleerd websites te maken.  Ondanks het ontbreken van een gerelateerde opleiding, heb ik bij Bluedesk CRM een unieke kans gekregen.                              

Bart Doggen

Applicatie Specialist

Als Applicatie specialist ben ik medeverantwoordelijk voor de implementatie en inrichting van de Salesforce omgeving van onze klanten.

 

Jouw gezicht hier?

Kijk naar onze vacatures

Gloria van der Werf

Applicatie Specialist

Als Applicatie Specialist zet ik mij, sinds december 2022, in voor de implementatie van Salesforce. Daarnaast help ik onze klanten met Salesforce gerelateerde vraagstukken en adviezen.

Inez Koster

Customer Success Manager

Customer Success betekent voor mij dat ik ga voor het succes van mijn klanten. Ik ga graag samen op zoek naar de beste manier om de techniek interne processen zo effectief en efficiënt mogelijk te laten ondersteunen.

Marloes Klaasen

Business Consultant

Als Business Consultant is het mijn missie om jouw organisatie te helpen, jouw koers te ondersteunen middels een gestroomlijnde samenwerking en innovatieve technische oplossingen.

Marlies van Dalfsen

Applicatie Specialist

Als Applicatie Specialist ben ik medeverantwoordelijk voor de implementatie en inrichting van de Salesforce omgeving van onze klanten.

Kawian Wali

Applicatie Specialist

Sinds juni 2023 ben ik werkzaam bij Bluedesk CRM als Applicatie Specialist. In mijn functie ben ik het aanspreekpunt van klanten voor het beheer van Aurea CRM en draai ik mee in projecten.

Wim Broer

Technical CRM Consultant

In juni 2023 ben ik begonnen bij Bluedesk CRM als Technisch Consultant. Mijn werkzaamheden als Technisch Consultant bestaan uit zowel Service Studio als projectondersteuning.

Roy Bahgio

CRM Consultant

Als Technisch CRM consultant ben ik verantwoordelijk voor het inrichten, implementeren en ondersteunen van de technische aspecten van Aurea CRM. Denken in oplossingen.

We helpen je organisatie in
5 stappen op weg naar groei.