Skip to content

Ons Team

Gloria van der Werf

Korte introductie van jezelf en je rol binnen Bluedesk CRM:

Sinds december 2022 mag ik mij inzetten als Applicatie Specialist bij Bluedesk CRM. In deze rol zal ik Salesforce implementeren, evenals onze klanten helpen met Salesforce gerelateerde vraagstukken en adviezen. In mijn twee vorige functies heb ik als eindgebruiker Sales Cloud en Service Cloud mogen meemaken. Ik merkte dat ik de behoefte had om het gebruikersgemak en de uitwerking te verbeteren. Zodoende ben ik terecht gekomen bij Bluedesk CRM, om andere eindgebruikers het plezier en de efficiëntie van Salesforce te kunnen laten ervaren! Hetgeen dat ik heb overgehouden aan mijn opleiding is mijn plezier in reizen. Verschillende cultuur proeven en mijn interesse in het leren en spreken van talen.

Gloria van der Werf

Functie

Applicatie Specialist

Opleiding

Hotelmanagement op NHTV Breda

Geboortejaar

1994

Bluefan sinds

2022

Interesses

(uit)eten, koken, skiën, zeilen, voetballen, reizen, talen leren

Beste klantbeleving

Een recent voorbeeld van een goede klantbeleving heeft plaatsgevonden toen de cv-ketel monteur langskwam voor een inspectie. Sinds kort wonen ik in een nieuw huis, waar het kraantje van de wasmachine bleek te lekken. We hadden hier al een nieuwe voor gekocht, maar het vervangen ervan hadden we voor ons uitgeschoven. Totdat de cv-ketel monteur langskwam. Hij ontdekte dat  de slang van de ketel en de slang van de wasmachine aan dezelfde kraan gekoppeld waren en vervolgens het initiatief nam om voor ons het kraantje kosteloos te vervangen. Enorm blij waren we hiermee, dit toont hart voor de zaak en de wilskracht om klanten te helpen binnen je kunnen.

Meest teleurstellende klantbeleving

Laatst bestelden wij een kast die geleverd zou worden door een externe partij. Bij aankomst bleek dat meerdere onderdelen flink beschadigd waren, dus stuurden we de hele kast retour met de notitie dat er niet-beschadigde onderdelen geleverd mochten worden. Achteraf moest ik een hele nieuwe bestelling plaatsen, aangezien bij retourontvangst het terugbetalingsproces in gang werd gezet en wij dus niet automatisch een nieuwe kast kregen.  De terugbetaling duurde 10 werkdagen, en elke keer dat ik belde voor mijn geld, werd ik doorverwezen naar een andere collega of kreeg ik te horen dat ik het moest afwachten. Uiteindelijk bleek dat de retouraanmelding door de externe partij nooit was gedaan, dus dat de betaling nog verder werd uitgesteld. Na 20 werkdagen heb ik uiteindelijk mijn geld ontvangen, en gelukkig kon er nog een sorry via de telefoon vanaf van een manager. Een beter CRM-systeem zou hier niet verkeerd staan, dan weten ze tenminste wat de status is van alle fasen van hun proces.

Kwaliteiten

Behulpzaam, analytisch, resultaatgericht