Skip to content

De meest gebruikte integraties van Salesforce CRM voor fondsenwerving

Welke integraties kun je als fondsenwerver maken met Salesforce? In 2017 bleek nog uit een enquête van Vakblad fondsenwerving dat CRM het meest werd gekoppeld met de financiële administratie (47%) en de bank (42%). Maar liefst een derde van de pakketten werd gebruikt zonder koppeling met andere systemen. Wat zijn de populairste koppelingen vandaag de dag?

Integraties van Salesforce CRM

Salesforce koppel je eenvoudig met andere platforms, apps en gegevens. De meest gebruikte integraties zijn:

  • integratie met je website
  • integraties met betaalproviders en banken
  • integraties met financiële pakketten
  • integraties met actieplatforms
  • integraties met andere services

Integraties met je website

Salesforce kun je eenvoudig integreren met je website. Je kunt Salesforce koppelen met elk CMS, vooral WordPress heeft goede kant-en-klare integratiemogelijkheden. Waarom met je website? Denk aan contactformulieren en inschrijfformulieren, bijvoorbeeld voor je donatiepagina’s. FinDock Giving Pages zijn een uitkomst voor donatiepagina’s; gebouwd op het Salesforce-platform en daarmee ook direct geïntegreerd.

Integraties met betaalproviders en banken

Integreer Salesforce CRM met payment serviceproviders (PSP) en banken om makkelijk betalingen te verwerken. Dit regel je ook eenvoudig via FinDock. Zo koppel je CRM met betaalproviders als Mollie, Pay.nl of Sisow en de meeste Nederlandse banken.

Integraties met financiële pakketten

Koppel je CRM-systeem eenvoudig met financiële pakketten zoals Exact online voor financiële verslaglegging op grootboekniveau. Voor Salesforce maken we bij Bluedesk meestal rechtstreekse koppelingen met je financiële pakket via de beschikbare en bewezen API’s.

Integraties met actieplatforms

Online fondsenwerving kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een actie of digitale collecte, maar ook met een event of crowdfunding. Twee goede voorbeelden van digitale actieplatforms zijn Funraisin en Kentaa.
Als je Salesforce integreert met Funraisin, kun je gegevens van donateurs rechtstreeks naar Salesforce CRM sturen.

Integraties met andere services

Je kunt je CRM aan nog meer diensten koppelen, zoals bedrijfsinformatie-systemen. Als je weet welke relaties je website bezoeken, kun je gerichtere beslissingen nemen. Met Company.info kun je bijvoorbeeld meer informatie van potentiële sponsoren inwinnen, waardoor je ze beter kunt targetten. Om te bepalen in welke wijken je wilt collecteren is kadasterdata nuttig. Zo benut je demografische gegevens van het kadaster om particuliere major donors in kaart te krijgen.

Koppel je aan één van onze consultants

Heb je een kansrijke integratie ontdekt en heb je hulp nodig om Salesforce of een ander CRM-platform te koppelen? De consultants van Bluedesk CRM helpen je graag verder. Bel ons op +31 (0)85 878 42 06.

Automatisch op de hoogte blijven van CRM? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief Bluenote.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp