Skip to content

De 5 beste Trailheads voor fondsenwervers

Een goed begin is het halve werk. Ga je werken met het Salesforce Nonprofit Success Pack? Dan helpen Trailheads, de handige online trainingen van Salesforce, je goed op weg. Met deze mix van 5 Trailheads leer je hoe je meteen de kracht van Salesforce inzet voor je non-profitorganisatie.

Fondsenwerving met Salesforce Nonprofit Cloud

Het platform Salesforce Nonprofit Cloud geeft je veel mogelijkheden in programmamanagement, fondsenwerving en marketingcommunicatie.
Met de open source app Nonprofit Success Pack richt je Salesforce optimaal in voor fondsenwerving. Om hier goed mee aan de slag te gaan, heeft Salesforce een trailmix samengesteld waarmee je in ongeveer 9 uur online leert hoe je donoren en donaties beheert. We lichten graag de 5 Trailheads uit deze mix toe.

Naar de Trailmix >

1. Salesforce en Nonprofit-cloud-basics

Met deze Trailhead leer je in een uurtje de basis aan de hand van tekst, video en een quiz. Na de e-learning weet je hoe Salesforce en het Non Profit Success Pack je kunnen helpen bij het uitvoeren van je missie.

Naar deze Trailhead >

2. Donor Management met Nonprofit Success Pack

Leer in ongeveer twee uur hoe je contacten, relaties en voorkeuren beheert met het Nonprofit Success Pack. Je zult ontdekken dat je op veel manieren verbanden kunt leggen tussen je relaties en zo de mogelijkheden benut om ze goed van dienst te zijn.

3. Credit Management met Nonprofit Success Pack

Hoe ga je om met betalingen die je ontvangt van relaties die geen donor zijn? Bijvoorbeeld als een bestaande relatie een inzamelingsactie organiseert? Dan kun je diegene met ‘soft credits’ toedelen. In deze Trailhead leer je in ongeveer anderhalf uur hoe dat werkt.

Naar deze Trailhead >

4. Samenstellen van rapporten en dashboards

Leer in een uur hoe je realtime rapporten en grafieken genereert en zo je fondswervende statistieken kunt visualiseren. Na deze lessen weet je ook hoe je rapportages deelt, inplant en je erop abonneert en hoe je je eigen dashboards inricht.

Naar deze Trailhead >

5. Moves Management

In een uur en 40 minuten leer je hoe je een verzoek tot fondsaanvraag volgt van begin tot eind. Je ontdekt hoe je met Salesforce donoren binnenhaalt, relaties met ze aangaat en de bijdragen kunt verhogen of verlengen.

Naar deze Trailhead >

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp