Skip to content

CRM voor kleine bedrijven en startups met ambitie, hoe pak je dat aan?

CRM voor kleine bedrijven hoeft niet anders te zijn dan CRM voor grote bedrijven. Dat bewijs levert Salesforce voor veel startups met de ambitie om groot te groeien. Je kunt namelijk heel goed klein beginnen met Salesforce en als jouw bedrijf groeit, groeit het CRM-platform met je mee.
Maar hoe pak je dat aan?

Wat is het beste CRM voor kleine bedrijven?

Een crm-systeem voor kleine bedrijven hoeft niet perse ook een kleine speler te zijn op de markt. Steeds vaker kiezen jonge startups meteen al bij de start voor een grote speler als Salesforce. Dat klinkt misschien gek, zo’n grote naam als je net begint. Maar als je vooruit wil lopen op de groei van je bedrijf, is de keuze voor een platform op de groei een slimme. Bovendien maak je met een naam als Salesforce indruk bij investeerders en laat je zien dat je het professioneel aanpakt. Maar let op dat je niet meteen ook groot uitpakt.

Zo aan de slag met een QuickStart

Pas de startup-gedachte ook toe op je CRM-systeem. Begin klein en test. Bij Bluedesk CRM starten we als implementatiepartner van Salesforce heel pragmatisch met een QuickStart. Zo kun je budgetbewust en snel aan de slag met Salesforce CRM en stippelen we samen de Blueprint uit om door te groeien zodra dat kan. Je krijgt van ons de kennis en de best practice-inrichting om zelf de functies verder te optimaliseren en het effect van Salesforce te ervaren.

Teken de weg naar groei met Blueprint

Na de QuickStart kun je makkelijk doorgroeien. Dat is het makkelijke van een schaalbaar en flexibel CRM-platform. Bluedesk CRM helpt je om jouw groeipad op maat uit te tekenen in een Blueprint. Hoe ga je met jouw CRM groeien, opschalen en uitbreiden? Veel startups beginnen als pilot met Sales Cloud en breiden dit na succes uit naar meerdere teams of vestigingen. Ze hebben dan al ervaren dat ze sneller en slimmer kunnen werken, waardoor betere kansen ontstaan. Met Salesforce verlies je geen tijd meer aan data in verschillende bronnen, maar heb je één waarheid voor alle gebruikers. Met realtime rapporten en dashboards krijg je inzicht in de verkoopprestaties en vooruitzichten. Andere kleine bedrijven met een enkel team kiezen voor uitbreiding met andere pakketten van Salesforce. Samen richten we de ideale roadmap voor je CRM op maat in.

Groei door van single- naar multicloud

Salesforce is ingericht op groei. Als klein bedrijf of startup kun je beginnen met één onderdeel en doorgroeien naar het complete pakket. Je kunt met Salesforce kiezen uit de volgende clouds:

  • Sales Cloud
  • Service Cloud
  • Marketing Cloud
  • Community Cloud

Als verkoopafdeling begin je vaak met Sales Cloud voor een 360-graden klantinzicht, nieuwe leads en saleskansen. Oogst je daarmee snel succes, dan moet je aan de slag met digitale marketing en social media om je merkbekendheid te vergroten en de klanten te binden. Een logische uitbreiding is dan die naar Marketing Cloud, waar Pardot deel van uitmaakt. Met Pardot kun je marketing automation inzetten om automatische en gepersonaliseerde campagnes op te zetten.
Service Cloud is een goede uitbreiding voor betere klantenservice. Iedereen die klantcontact heeft, krijgt dan toegang tot een uitgebreid klantprofiel. Met o.a. informatie over eerdere aankopen, eerdere contacten en voorkeuren. Zo kun je nog proactiever helpen en verbeter je de klantervaring en dus ook je resultaat.

Elke uitbreiding van Salesforce heeft nuttige apps die jouw groei kunnen vergemakkelijken en versnellen. Zoals Chatter voor snelle onderlinge communicatie en Docubuilder om contracten of documenten digitaal te kunnen maken en laten ondertekenen.

Het gaat om je doel, niet om de tool

Of Salesforce de juiste oplossing voor jouw klein bedrijf of startup is, ligt aan je doel. Het loont altijd om te analyseren wat je nodig hebt voor het halen van jouw doelen en daarop jouw CRM-systeem te baseren. Welke wensen en eisen heb je nu, en welke groeiambities heb je voor de komende jaren? Beoordeel dan welke CRM-tools jou gaan helpen aan meer inzicht en betere resultaten.

Heb je vragen over een QuickStart?
Wij adviseren je graag over snel starten met Salesforce. Neem contact op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp