Skip to content

Zo benut je de kracht van het Salesforce ecosysteem

Als onze prospects voor de eerste keer kennismaken met Salesforce, voelen ze zich soms overweldigd door de grootte van het platform. “We moeten al met zoveel partijen werken, dit werkt voor ons niet.”, is vaak de eerste reactie. Waarom kiezen grote platformen als Salesforce, maar ook Microsoft en Hubspot dan toch voor zo’n ecosysteem? En hoe zorg je ervoor dat je er niet in verdwaalt, maar er juist mee groeit?

Groeien doe je samen

Salesforce droomde als eerste in de wereld van cloud computing over een businessmodel dat gebouwd zou zijn op partnership. Vandaag de dag is het Salesforce-ecosysteem een continue cyclus van bouwen en teruggeven. Een goed werkend systeem, waarin alle partijen samenwerken: klanten, partners en developers. Daarom benutten nu ook partijen als Microsoft en Hubspot de kracht van een ecosysteem.

Het ecosysteem versterkt het platform

Salesforce heeft een community met zo’n 1,8 miljoen Salesforce-klanten, die elkaars vragen beantwoorden en waardevolle feedback geven. Zo maakt Salesforce nieuwe features die de community graag ziet. Het CRM-platform bouwt ook op talrijke partners, wat zich onder meer uit in de AppExchange: een gigantische marktplaats met apps die je met Salesforce kunt gebruiken. Tot slot stelt Salesforce zo’n twee miljoen developers in staat om snel nieuwe apps te ontwikkelen in alle talen. Als Salesforce-gebruiker heb je dus meer dan genoeg om uit te kiezen voor jouw business. Maar hoe maak je die keuzes goed?

Lees ook: De 6 belangrijkste AppExchange-apps voor fondsenwervers

Wegwijs raken met een regisseur

Om niet te verdwalen in een ecosysteem als dat van Salesforce, heb je een duidelijke routekaart nodig en iemand die je naar de beste oplossingen gidst om jouw wensen en ambities waar te maken. Een implementatiepartner vervult die rol. Als Bluedesk CRM zijn wij de regisseur die onze opdrachtgevers wegwijs maakt in het ecosysteem van Salesforce en hen helpt om daarin de juiste keuzes te maken. Met onze Blueprint als routekaart. We kennen jouw branche, weten welke oplossingen uit de Appexchange voor jouw organisatie werken en hoe we die zo integreren in jullie werkprocessen dat het voor jullie werkt. Als implementatiepartner van Salesforce hebben we nauw contact met de partners en leveranciers en volgen we innovaties op de voet.

Zet je eerste stap in het ecosysteem

Maak kennis met het ecosysteem van Salesforce. Als gebruiker kun je deelnemen aan user groups en communities, zoals de PowerOfUs Hub. Als je onderdeel uitmaakt van het ecosysteem en eruit haalt wat er voor jou in zit, groei je in de juiste richting mee. Wil je hier meer over weten? Bel ons op +31 (0)85 878 42 06. Dan zetten wij graag die eerste stap met jou.

Op de hoogte blijven van interessante CRM-updates? Abonneer je gratis op onze Bluenotes.

BD Klantgericht

Wat is CRM?

Wat is CRM? Ja, Customer Relationship Management draait hoofdzakelijk om klanten. Maar CRM is meer dan dat. Tijd om de definitie te herzien.

Lees verder »
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp