Skip to content

De 6 belangrijkste AppExchange-apps voor fondsenwervers

Zet je Salesforce als jouw CRM non-profit in voor fondsenwerving? Dan helpen deze 6 apps je enorm vooruit. Op basis van onze ervaringen bij opdrachtgevers selecteerden we de belangrijkste apps uit de Salesforce AppExchange die je helpen bij onder meer fondsverstrekking, het koppelen van donatiepagina’s, een schone database en een soepel collecteproces.

De Salesforce AppExchange

De Salesforce AppExchange kun je zien als de AppStore of Google Play van Salesforce. De wereldleider in cloudbased CRM-software biedt er dan ook meer dan 5.000 apps aan waarmee je meer uit je CRM-systeem haalt, van marketing tot HR. Maar liefst 88% van alle Salesforce-gebruikers heeft er al eens een app uit geïnstalleerd. Zo ook wij. Voor onze non-profitklanten implementeren we vaak een selectie uit wat wij de 6 belangrijkste apps voor fondsenwervers vinden. 

1. Converse CRM voor fondsenwerving

Converse, CRM voor fondsenwerving is de meest gebruikte Salesforce-oplossing voor Europese non-profitorganisaties. Met deze CRM-oplossing integreer je de betalingsverwerking in Salesforce en bouw en onderhoud je relaties met donateurs, leden en vrijwilligers. Ben je een kleinere of middelgrote fondsenwerver, of wil je een vliegende start met Salesforce? Dan is er Converse Accelerate: een basispakket met de best practices uit de non-profitsector. 

> Bekijk Converse CRM in de AppExchange

2. FinDock

De betalingsengine van FinDock is een interessant Customer Payment Management-platform voor fondsenwerving. FinDock helpt je bij het verwerken van betalingen, van automatische incasso’s tot donaties via payment serviceproviders als PayPal, Buckaroo en Mollie. Bovendien kun je er vanuit Salesforce 1-op-1 gepersonaliseerde betalingsreizen mee maken voor elke klantbetaling. Zo optimaliseer je als fondsenwerver het cashmanagement en de merkbeleving tijdens elke betaling. FinDock heeft een integratie met Converse en het Salesforce Nonprofit Success Pack

> Bekijk FinDock in de AppExchange

Tip: download gratis ons whitepaper ‘CRM voor fondsenwerving’

3. Duplicate Check

Overkomt het jullie weleens dat je leden of donateurs dubbel benadert? Vaak komt dat omdat Accounts en Contactpersonen meerdere keren voorkomen in Salesforce. Bijvoorbeeld als je organisatie uit meerdere bronnen data importeert, of als de toegang tot gegevens strak is afgeschermd voor verschillende gebruikersgroepen. Dan werken de standaard duplicaatregels onvoldoende en is het samenvoegen lastig. Duplicate Check voorkomt dubbele records in je database. Op basis van zelf gedefinieerde regels detecteert Duplicate Check dubbele records en laat je de keuze om ze handmatig of automatisch samen te voegen.

 > Bekijk Duplicate Check in de AppExchange

4. Jitterbit Data Loader

Wil je snel nieuwe gegevens in Salesforce importeren, zoals data van straatwerving, belbureaus, of aangekochte bestanden? Dan heb je aan Jitterbit Data Loader een handige app. De software maakt het eenvoudig om snel gegevens te importeren, exporteren en verwijderen in Salesforce.com door middel van een CSV-bestand. Het geeft je zelfs de mogelijkheid om automatisch dagelijks, wekelijks of maandelijks alle data te importeren of te updaten uit verschillende bestandbronnen. 

> Bekijk Jitterbit Data Loader in de AppExchange

> Meer info? 

5. Collectekracht

Blijft jullie collecteproces dichtbij de standaard, met bijvoorbeeld een geografische indeling van collectes met coördinatoren op regio- en wijkniveau? Dan is CollecteKracht een handige app om het collecteproces beter te managen met minder kosten, hogere opbrengsten en een hoger engagement. CollecteKracht bevat onder meer dashboards en rapportages, betalings- en administratietools, relatiemanagement-functies en innovatieve wervingsmethoden voor een standaard collecteproces. 

> Bekijk CollecteKracht in de AppExchange

6. DocuFlow

DocuFlow is te verkrijgen via de AppExchange-app. DocuFlow is namelijk erg handig in een traject voor fondsverstrekking. Met deze documentgenerator bespaar je jezelf alle nutteloze stappen bij het maken, versturen en archiveren van Word-, PDF- en e-maildocumenten. Zo verwerk je snel en foutloos alle documenten. De processtappen zijn te integreren met Salesforce, waardoor je automatisch naar de volgende stap in het proces gaat. DocuFlow is bovendien geïntegreerd met ondertekenen.nl, waardoor je documenten direct digitaal ondertekend kunnen worden.

> Bekijk DocuFlow

> DocuFlow AppExchange

Hulp bij het kiezen van je apps voor fondsenwerving

Zie je door de ruim 5.000 bomen in Salesforce’s AppExchange het bos niet meer? Of vind je het nog lastig om te bepalen welke van de apps jouw organisatie vooruit helpt? Vraag ons gerust om advies. We helpen non-profitorganisaties graag bij het implementeren van CRM-oplossingen die helpen groeien.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp