Teambonding bij Bluedesk CRM

Een van de belangrijkste onderdelen van een goed lopende organisatie is teambonding. Een sterk team is het halve werk. Natuurlijk vinden wij het bij Bluedesk CRM ook erg belangrijk dat we een sterk team hebben. Benieuwd wat wij hebben gedaan om onze teamband nog sterker te maken? Lees dan verder!

Om het jaar goed af te sluiten hebben we met ons Bluedesk team een leuke dag beleefd vol teambonding. De dag begon met een interessante presentatie met een terugblik op 2017 maar ook een vooruitblik naar 2018. Deze presentatie werd afgewisseld met een quiz element waarmee ludieke prijzen te winnen waren. De ochtend werd afgesloten met de foute kersttrui van het jaar verkiezing die gewonnen werd door Reugène.

Na de presentatie hebben we lekker geluncht om vervolgens naar La Cantina in Oosterhout te gaan voor een workshop improvisatie toneel. Tijdens deze training werd gebruik gemaakt van toegepaste improvisatie. De mindset die bij improvisatietheater gecreëerd wordt, is goed bruikbaar in het bedrijfsleven. Ook hebben we interessant inzicht gekregen in wat voor invloed de benadering van een gesprek heeft; hoe we met een conflict kunnen omgaan met de juiste toon en manier. Dit is ook erg belangrijk wanneer je gesprekken voert met klanten en collega’s. De setting van deze training zorgde voor een mooie link met het werkveeld zodat het geleerde ook echt toegepast kan worden.

De onderwerpen van de training waren: veiligheid, accepteren, samenwerken en feedback. Al deze onderwerpen zijn erg belangrijk binnen een werkomgeving. Veiligheid ligt aan de basis van een verandering binnen een werkomgeving. Ook zijn ‘accepteren’ en ‘samenwerken’ onlosmakelijk verbonden met elkaar. Vervolgens is het geven van feedback aangestipt. De onderwerpen werden in spelvorm behandeld.

Na de leerzame training hebben we nog even geborreld om vervolgens de dag af te sluiten met een heerlijk diner. Ook hebben een aantal teamleden nog een bezoekje gebracht aan de karaoke bar om de avond zingend af te sluiten.

Nog napratende over het leuke kerstuitje stond het volgende teamuitje alweer voor de deur. Bluedesk CRM is met een groot deel van het team op wintersport geweest! Voor een paar dagen verbleven we in het mooie Les Menuires. Er is flink geskied en gesnowboard en natuurlijk is er ook gebruik gemaakt van de Après-ski. Maar er is ook gewoon gewerkt tijdens deze trip; vergaderingen hebben plaatsgevonden over onderwerpen die momenteel spelen binnen Bluedesk CRM zoals kennisdelen.

Kortom, Bluedesk CRM heeft het jaar goed afgesloten met teambondingevents en is skiënd het jaar ingegaan!