We hebben een atleet in ons team!

Naast hard werken bij Bluedesk CRM is onze managing director, Michiel Vink, ook veel bezig met sport; hij is namelijk fanatiek hardloper. Lees verder om erachter te komen hoe Michiel deze interessante sport ervaart!

“Eigenlijk was ik een echte hockeyer”

Michiel hockeyde al vanaf jongs af aan en heeft meerdere nationale titels in de A- en B-junioren behaald. Daarnaast heeft hij bij de senioren op het hoogste niveau gehockeyd in het eerste team van Oranje Zwart en EMHC. Omdat hockey moeilijk te combineren was met de werkzaamheden bij Bluedesk CRM heeft Michiel ervoor gekozen te stoppen. Vervolgens is Michiel gaan lopen om toch in beweging te blijven en heeft dit een paar jaar voor zichzelf gedaan. In 2014 sloot hij zich aan bij Eindhoven Atletiek waarbij zijn trainingen meer structuur en opbouw kregen. Dankzij trainingsschema’s en veel trainen ontwikkelde Michiel zich snel.

“Vorig jaar heb ik een goede zomer gedraaid!”

In de zomer van 2016 heeft Michiel goed door kunnen trainen met als resultaat een persoonlijk record op de halve marathon van 1.08.40 in december 2016. Deze voortgang heeft hij kunnen doorzetten, afgelopen februari heeft hij zelfs een 2e plaats behaald op het NK 10 km in de leeftijdscategorie +35, in Schoorl. Ook heeft Michiel meegedaan aan de Stevensloop in Nijmegen, wat tevens het NK halve marathon was. En je zult het bijna niet geloven, ook hier is hij op de 2e plaats geëindigd in zijn leeftijdscategorie!

“Je moet sporten als een sportman maar ook leven als een sportman”

De combinatie van een drukke baan en zware trainingen is best pittig, hierdoor is rust op zijn tijd en voeding erg belangrijk. “Mijn eten overeenstemmen met mijn zware trainingen is noodzakelijk. Ik kan niet maandag friet eten en dinsdag een zware training hebben. Daarnaast moet ik de laatste weken voor een belangrijke wedstrijd ook extra opletten wat ik binnenkrijg. Het is dan ook belangrijk genoeg brandstof binnen te krijgen.”

“Het is belangrijk om discipline te hebben, maar genieten heeft de prioriteit!”

“Een doel stellen zorgt voor motivatie. Bovendien is het belangrijk dat je je motivatie niet alleen haalt uit de eerste plek behalen, of op het podium willen staan. Je eindtijd kan wel werken als motivatie. Daarnaast ben je zeer afhankelijk van anderen en van het weer. Wie er aan de start staat bepaald hoe sterk te wedstrijd is. Maar regen, wind of hitte zorgen ook voor meer vermoeidheid; dit heeft dus effect op de eindtijd. Het is leuk om prestatiegericht te trainen maar uiteindelijk is het belangrijkste veel lol uit het sporten halen!”

“Ik wil mijn persoonlijke records nog scherper stellen”

Afgelopen tijd heeft Michiel getraind voor een snelle 10 km. Dit is gelukt aangezien hij in juni tijdens de stadsloop in Appingedam zijn persoonlijke record op de 10 km naar 31:41 heeft verbeterd! Het doel na de zomer is om zijn persoonlijke record op de halve marathon nog scherper te stellen tijdens de Singelloop in Breda.

Na het lezen van deze tekst kunnen we toch allemaal tot de conclusie komen dat wij bij Bluedesk CRM een echte atleet in ons team hebben!