EMM gaat met Bluedesk CRM de toekomst in

EMM International is 2,5 jaar geleden een nieuwe weg ingeslagen, de vertegenwoordigers krijgen meer een adviserende rol bij klanten en naast de primaire markt van zo’n 3.000 dealers (waarvan 1.400 in Europa), worden er nieuwe markten aangeboord.

Bluedesk CRM is blij dat haar veelzijdigheid weer optimaal benut werd, zo hebben we met dit mooie project laten zien dat we ook in de B2B branche spijkers met koppen kunnen slaan. Voor EMM International was het noodzakelijk een CRM oplossing te gaan gebruiken om haar account management naar een hoger niveau te tillen. Relatiegegevens lagen her en der door de organisatie, de commerciële medewerkers besteedden een groot gedeelte van de tijd aan het verzamelen van informatie.

Met het in gebruik nemen van Salesforce heeft EMM International beter inzicht in haar verkoopprocessen, een 360° beeld van de klant is hierbij van essentieel belang. De vertegenwoordigers gaan met een centraal klantbeeld beter voorbereid een afspraak bij de klant in, men weet immers wat er speelt bij deze klant, welke producten zij afnemen bij EMM International of bij de concurrent en kan zo beter op de wens inspelen. Door het gebruik van de mobiele applicatie Salesforce1 is het mogelijk om tijdens deze afspraak direct acties uit te zetten, het gespreksverslag direct in CRM in te voeren en is dit ook gelijk zichtbaar voor de binnendienst.

Dit zal de samenwerking tussen verschillende afdelingen ten goede komen en wordt er een grote slag geslagen op het gebied van efficiency. Bluedesk CRM heeft Salesforce niet alleen ingericht voor EMM International en haar dealers, maar heeft ook rekening gehouden met de relatie tussen dealers en eindgebruikers. Zo heeft EMM International altijd het juiste beeld van de relatie.

Wilt u meer weten en bent u benieuwd wat Bluedesk CRM voor u en uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

emm_logo

Over EMM
EMM is wereldwijd actief en heeft haar hoofdvestiging in Nederland. Daarnaast beschikt zij over eigen vestigingen in vele landen en werkt zij samen op basis van joint ventures. Centraal staat de ontwikkeling, fabricage en distributie van ge- en verbruiksartikelen voor alle sectoren die op grote(re) schaal lakken verwerken. Hierbij gaat het onder andere om handige disposables zoals maatwerkbekers, praktische gereedschappen en robuuste afzuigsystemen. Belangrijke sectoren zijn de autoschadeherstelmarkt, de scheeps- en jachtbouw en de industrie. EMM beschikt over de merken Colad, Hamach, Ronin Tools en Tander. Daarnaast levert zij producten onder private label.